DE LAATSTE WEEK !!

Zaterdag 12 april 2014

Nog 1 dag en dan gaat het gebeuren. Op het moment dat ik dit schrijf, 13:53 uur, dan ben ik over 24 uur met de laatste kilometers bezig want ik verwacht rond een uur of 2 binnen te zijn.

Shirt van Anton

Shirt van Anton

Bob is er helemaal klaar voor

Bob is er helemaal klaar voor

Anton heeft vandaag het startnummer en shirt gebracht die hij samen met Carel, Paul D en Bob gisteren heeft opgehaald in Rotterdam. Dat begint trouwens een ritueel op zich te worden. De vrijdag voor de marathon worden de startbewijzen in het World Trade Center in Rotterdam, dat deze dagen is omgetoverd in de Marathon Sport Expo, ingewisseld voor het startnummer en hardloopshirt. Dit heeft als voordeel dat we morgen, op de marathondag, naast de gebruikelijke gezonde spanning, niet ook nog eens de stress erbij hebben om ons startnummer in alle drukte te moeten zien te bemachtigen. Anton, Carel, Paul en Bob benutten dit uitje dan ook om hun ogen uit te kijken in de grote stad en zich te verlekkeren aan alle prachtige spullen die de Expo te bieden heeft. Aan het einde van de dag gaan ze ook nog eens uit eten waarvan, voorzien met foto’s,  uitgebreid verslag wordt gedaan op de groepsapp. Ach ja, de jongetjes zijn een dagje uit zonder toezicht van thuis, wat hun ongetwijfeld doet denken aan de schooluitjes van vroeger.

Vandaag is iedereen bezig met de voorbereiding, welke spullen neem ik mee, eten, drinken, kleding. Wat moet ik aan? Bij de start is het rond 10 º C en droog, fris maar niet te koud zodat shirt met korte mouwen en korte broek volstaat. Kledingadvies van Gerald is dit keer niet nodig.

Vandaag ook bezig met koolhydraten stapelen en tellen. Volgens de marathontips moet ik met mijn 83 kilo 830 gram aan koolhydraten innemen. Dat is geen probleem, wat wel een probleem is dat zijn de kilocalorieën die daarmee gepaard gaan. Met het avondeten nog voor de boeg zit ik al aan de 2000 kilocalorieën, waardoor ik morgen met voldoende koolhydraten maar ook als een Dik Trom aan de start zal staan.

—————————————————————————

Woensdag 9 april 2014

De laatste, en voor mij, de enige training deze week. Jan en Anton hebben maandag nog een korte training gehad die, zoals al eerder gemeld, hun vriendschap geen goed heeft gedaan. Gerald heeft dinsdag ongeveer 7 kilometer gelopen en ook hij heeft, zoals de meesten van ons, moeite om nog lekker ontspannen te lopen. Het is nu zaak om rustig te blijven en dan bedoel ik niet het vermijden van lichamelijke inspanning maar rust in het hoofd is zeker zo belangrijk.

Het lijkt erop alsof de zware inspanningen van afgelopen weken een nieuw slachtoffer heeft gemaakt. Rene, die vaak als favoriet werd gezien, heeft zodanig fysieke klachten dat hij twijfelt over deelname. Een bezoek aan de physio en de ontwikkelingen de komende dagen moeten uitwijzen of hij op tijd hersteld is om aan de start te staan.

—————————————————————————–

Verliepen de afgelopen 12 weken nog vrij rustig, nu de marathon toch wel heel dichtbij komt, nemen de spanningen toe. Het duidelijkst zichtbaar  is de aanvaring die Jan H en Anton hebben gehad. In de hele aanloop naar 13 april hebben ze zich als trouwe vrienden en bondgenoten aan de buitenwereld getoond. Zij deden voorkomen alsof hun vriendschap massief, niet stuk te krijgen was, maar nu blijkt het een glazen stolp die scheurtjes begint te vertonen. Vandaag kwamen ze met elkaar in aanvaring door beschuldigingen over en weer en Richard maakte daar nog eens extra gebruik van door openlijk met Jan te flirten. Als Jan ingaat op de avances van Richard dan zal hij zijn doelstelling van 3:19:30 moeten laten varen.