Weekendje België

Ook dit jaar zullen we weer gezamenlijk een najaarswedstrijd lopen, waarbij de nadruk ligt op een gezellig weekend met de hele groep. Andre heeft ons, zoals elk jaar, weer een aantal opties voorgelegd. Na de stemmen te hebben geteld kwam de Schelde-/polderloop in Grembergen als winnaar uit de bus. 2 maanden voor aanvang heeft de organisatie echter besloten om de wedstrijd een week te vervroegen. De logeerlocatie in Geraardsbergen was al geboekt, dus heeft Andre driftig gezocht naar een alternatief. De linker Oevertloop, een halve marathon in Antwerpen, werd uitverkoren.

http://www.kidvanthienenmusic.com/nl/welkom-bij-linker-oevert-1-2-marathon-2014

Zoals elk jaar stellen we ons ook nu weer de vraag wie het sterkst is en het meeste kans heeft op de overwinning. Dit jaar lijkt het beantwoorden van deze vraag lastiger dan ooit omdat het lijkt alsof er weinig mensen echt in vorm zijn. Het kan natuurlijk ook dat enkelen zich verstoppen, het antwoord zal worden gegeven op 19 oktober, de dag van de wedstrijd. De grote favoriet lijkt Hans te zijn, hij verkeert niet in de vorm van zijn leven maar is toch goed genoeg om zijn kompanen te verslaan. Ik wil niets afdoen aan de prestaties van Hans, maar het kan niet onvermeld blijven dat iedereen lijdt aan een soort van vormcrisis, voornamelijk veroorzaakt door langslepende blessures. Het is gebruik voor zo’n wedstrijd om man en paard te noemen en dat zal dit jaar niet anders zijn. Mijn  prognose voor 19 oktober is als volgt:

10 kilometer
1 Frans 40:52
2 Ben 48:10
3 Tonnie 49:30
4 Paul D 49:45
5 Gemma 51:05
Halve marathon
1 Hans 1:30:50
2 Jan H 1:33:25
3 Carel 1:33:50
4 GJ 1:34:10
5 Andries 1:34:20
6 Paul 1:34:50
7 John 1:36:30
8 Mark 1:36:45
9 Anton 1:37:10
10 Andre 1:38:30
11 Rob 1:46:20
12 Wilbert 1:49:30
13 Gerrit 1:56:30

 

Er moet daarbij wel een voorbehoud worden gemaakt. De fietstocht van zaterdag kan bij een aantal van ons nog in de benen zitten. Andre heeft een fietstocht van 80 kilometer gepland met 4 flinke kuitenbijters er in, waaronder de Oude Kwaremont en de Koppenberg. Hans, Mark, Gerrit, Wilbert, GJ en John zullen hier geen last van ondervinden want zij fietsen niet mee. Dit geeft hun meteen al een voorsprong voor de wedstrijd.

Doordat de meesten de laatste tijd geen wedstrijden hebben gelopen is moeilijk in te schatten waar zij op dit moment staan. De wedstrijd in Wehl op 5 oktober heeft wel duidelijk gemaakt dat Hans topfavoriet is. Zelf heb ik meer zelfvertrouwen daardoor gekregen en heb ik mij enkele plaatsen hoger gepositioneerd dan ik dat een week geleden zou hebben gedaan.  Jan H is de laatste 2 jaar een stabiele factor in de top en na zijn marathon in April dit jaar heeft hij een onoverwinnelijke air over zich, soms op het arrogante af. Carel en GJ blijken tijdens een wedstrijd over een reserve te beschikken waaruit zij kunnen putten. Als Andries zijn zenuwen weet te bedwingen dan zal hij zich in de top 5 weten te nestelen. John en Mark zijn niet als vanouds, bij John kan de leeftijd een rol spelen en bij Mark is het een gebrek aan hardlooptraining. Hij traint nog teveel met het racket. Anton leeft de laatste maanden van de liefde, heel mooi natuurlijk en het is hem gegund, maar hij vergeet daardoor nog wel eens te trainen. Andre wordt deze week ook 60 jaar, een hele mooie leeftijd en je zou het hem niet geven, maar goede prestaties horen dan wel definitief tot de verleden tijd. Rob, onze meest verse Abraham, is weer terug van blessureleed en zal het met 1 uur 46 heel goed doen. Wilbert zal door zijn gebrek aan wedstrijdritme niet hoog scoren. Doordat hij veel te weinig wedstrijden loopt kan hij niet afzien. Gerrit heeft de laatste tijd veel te weinig getraind en het uitlopen van de halve marathon zal voor hem al een hele prestatie zijn.

Kan er over de uitslag van de halve marathon weinig zinnigs worden gezegd, dat geldt al helemaal voor de lopers op de 10 kilometer. Frans, onze bionic man, is de enige waarvan je met zekerheid kunt zeggen dat hij een topprestatie zal leveren. De verwachte uitslag van Ben, Tonnie, Paul D en Gemma is gebaseerd op nattevingerwerk.

Wim Lebbink Herfstloop Wehl

5 oktober 2014

Op zondag 5 oktober werd in Wehl de eerste, van een serie van 3 wedstrijden, herfstloop georganiseerd.  In aanloop naar de najaarswedstrijden zijn deze wedstrijden een goede gelegenheid voor een aantal Woezo-lopers om te kijken hoe het met de vorm gesteld is.

Hans, Gerald, John en Paul H testten zich op de 5 kilometer en Rene H ging voor niet minder dan de 10 kilometer. Met het oog op de halve marathon, die over 2 weken al op het programma staat, hebben we er een combinatie lange duurloop + 5K wedstrijd van gemaakt. Het was dus eerst 5 kilometer inlopen, daarna 5 kilometer wedstrijd en nog eens 5 kilometer uitlopen, waardoor het totaal een mooie duurloop van 15 kilometer inhield.

We begonnen in een, voor mijn doen, in een redelijk snel tempo. De eerste kilometer in 3:46. Na 1,5 kilometer werden we geconfronteerd met een amazone te paard die ons de doorgang blokkeerde. De snelste lopers, waaronder Hans, waren al door, maar de meeste lopers hadden daardoor een oponthoud van zo’n 20 seconden. Jammer, maar toch lieten we ons daardoor niet uit het veld slaan. De tweede kilometer ging uiteraard door dit voorval wel een stuk langzamer in 4:36. De resterende 3 kilometer kon ik, toch wel tot mijn eigen verbazing, het tempo aardig vasthouden en in de laatste kilometer kon ik zelfs Gerald, die tijdens de hele wedstrijd niet meer dan 50 meter op mij voor liep, achterhalen. Met de finish in zicht wist Gerald toch nog een laatste spurt eruit te persen waardoor hij 1 seconde voor mij finishte. Volgende week zijn er nieuwe kansen dus dan moet ik me op een andere tactiek bezinnen. Het is te hopen dat de amazone dan een andere omgeving uitzoekt voor haar vertier.

Wim Lebbink herfstlopen                5 oktober 2014
5 kilometer
Hans Nas 19:30
Gerald van der Lee 20:01
Paul Huls 20:02
John van Ampting 21:05
10 kilometer
Rene Huls 39:41

 

Foto’s van de 5 en 10 kilometer