Winterbosloop Beek deel 2

Door het gladde parcours, veroorzaakt door de sneeuwval van gisteren, had deze 2e wedstrijd meer weg van een loterij. De lopers die het best tegen de omstandigheden konden, waren vandaag in het voordeel. lichtgewichten als Andries en Frans konden daardoor beter presteren. Andries en Frans hadden ook nog onder hun schoenen rubberen hulpstukken met spikes bevestigd, waardoor zij grip hadden op de spekgladde ondergrond. Neemt natuurlijk niet weg dat ze een prima prestatie hebben geleverd. Carel heeft, ondanks de extra kilo’s die hij moet meesjouwen, weinig ingeleverd ten opzichte van vorige week. Ook Gerard liep slechts enkele seconden langzamer dan de vorige week. Mijn eigen tijd is slechts voor de statistieken en is er een om snel te vergeten.  Hans moest vandaag verstek laten gaan.

Uitslagen                    1e run                2e run

 • Hans                         20:36                       X
 • Carel                         20:45                21:00
 • Andries                    21:32                21:08
 • Gerard                      22:13                22:37
 • Paul                            21:19                22:59
 • Frans                              X                     21:44
 • Mark                               X                     21:35

 

Winterbosloop Beek

18 januari 2015

Hans9

FOTO’S

Onder slechte omstandigheden werd vandaag de eerste van drie wedstrijden gehouden. Een druilerige regen, kou en drassige ondergrond weerhielden 101 lopers er niet van om aan de start te verschijnen, daaronder 5 Woezo-ers. De start is altijd al hectisch in Beek, na een tiental meters komt er een scherpe bocht gevolgd door een smal pad, dus het was met het nodige duw- en trekwerk en glibberen een hele kunst om de eerste 100 meter goed door te komen. Daarna is het op een licht hellend pad zaak om positie te kiezen. Hans, Carel en Andries liepen voor mij en in korte tijd kon ik mij bij Andries voegen. Gerard S liep achter ons.

Tijdens het rondje van 2,5 kilometer moet een flinke kuitenbijter worden bedwongen met zo’n 30 meter hoogteverschil. Daar heb ik, achteraf gezien, het verschil met Andries kunnen maken. Na de doorkomst bij start-finish, op 2,5 kilometer, klokte ik 10:40.  De tweede ronde kon ik het tempo goed vasthouden, maar dat konden Hans en Carel helaas ook, waardoor ik geen meter dichterbij kwam. Ondanks de slechte omstandigheden zijn er acceptabele tijden gelopen.

 • Hans          20:36
 • Carel         20:45
 • Paul            21:19
 • Andries     21:32
 • Gerard      22:13

4e wedstrijd Dijkencross

Pannerden 11 januari 2015

4musk3

Stoempen = hard, zonder souplesse op de pedalen trappen

Vandaag was de Dijkencross zoals de Dijkencross moet zijn, de lopers hadden niet alleen te maken met de tegenstanders, maar ook de wind belette de lopers om goede tijden neer te zetten. Met windkracht 6 pal in de toch al bezwete gezichten over de Aerdtse Dijk en de Deukerdijk, ruim 3,5 kilometer stoempen – of is deze term voorbehouden aan het wielrennen? –  in de wind. Voor het stoempen is kracht belangrijker dan souplesse en daarom waren Carel en Gerald van tevoren al in hun nopjes met deze omstandigheden. Ikzelf moet het ook niet van een soepele loopstijl hebben dus de wind was ook in mijn voordeel. In de auto, onderweg naar Pannerden, sprak Gerald de profetische woorden: “Vandaag worden de plaatsen bepaald”.  Hij zal toen niet hebben gedacht dat hij zelf op de 3e plaats zou eindigen. Hans, Andries, Carel en Gerald hadden een mooi groepje gevormd, ondanks enkele demarrages bleef het groepje toch vrij lang intact. Dit was in het voordeel van flyers Hans en Andries, die daardoor konden profiteren van het beulswerk van krachtlopers Carel en Gerald. Zonder deze twee bikkels zouden Hans en Andries geen kans hebben gehad tegen de krachtige wind. Naar verluidt is Andries zelfs helemaal niet op kop geweest en heeft daardoor, met toestemming van de anderen, zich kunnen sparen. Op de Rijndijk, met nog anderhalve kilometer te gaan tot de finish, wisten Hans en Carel zich uit de wurggreep van het groepje te ontworstelen en liepen zo naar een 1e en 2e plek van Woezo. Kort daarop gevolgd door Gerald en Andries. Ver daarachter vochten Jan en ik onze eigen strijd tegen de omstandigheden. Tot aan de Aerdtse Dijk, we hadden toen 4,5 kilometer afgelegd, konden we nog bij elkaar blijven, maar na het opdraaien op de dijk bleek al snel het verschil tussen Paul de krachtloper en Jan de flyer. Zo kon ik maar liefst 41 seconden weglopen, bleek bij de finish. Dat de conditie van de jongens in de afgelopen 4 weken beter is  geworden bleek wel uit het feit dat de gelopen tijden, ondanks de sterke tegenwind, niet veel afweek van de tijden die de weken ervoor waren gelopen.

 • Hans            41:09
 • Carel           41:16
 • Gerald        41:21
 • Andries      41: 37
 • Paul              42:31
 • Jan                43:12

Klassement-vier-weken-10-KM-2015

Foto’s

Filmpje

3e wedstrijd Dijkencross

4 januari 2015 Pannerden

Vandaag gingen Hans, Gerald, Carel, Andries en Jan de strijd met elkaar aan. Rene, John en Paul stonden geblesseerd langs de kant, zij moedigden natuurlijk wel hun loopmaten aan. De jongens wilden vandaag sneller starten dan vorige week.

Gerald: “Die snellere start viel me erg zwaar. Ik liep vandaag 40:34, dat was toch 9 seconden dan vorige week. Na het 5 kilometerpunt liep ik Hans voorbij, maar rond de 9 kilometer kwam hij sterk terug en liep toch nog 8 seconden op mij uit. Vorig jaar was ik op deze derde zondag 7 seconden sneller. Carel liet het vandaag lopen en was langzamer dan vorige week”.

Andries liep rond de 7,5 kilometer nog erg sterk, hij liep daar een twintigtal meters achter Carel. Toen zij de dijk op liepen voor de laatste anderhalve kilometer moest hij toch toezien hoe Carel bij hem wegliep. Jan heeft zijn misser van de vorige week, een tijd van boven de 44 minuten, weer helemaal goed gemaakt. Hij was bijna 2 minuten sneller.

 • Hans                 40.26
 • Gerald             40.34
 • Carel                41.10
 • Andries           41.31
 • Jan                     42.20