Reichswaldtour 24 april 2016

 

  Reichswaldtour 24 april 2016

Op zondag 24 april 2016 organiseerde toerfietsclub “TC de Liemers” de Reichswaldtour.

Een aantal Woezo-ers hebben besloten om zich aan deze tocht van maar liefst 150 kilometer te wagen. Aan deze tocht is natuurlijk een gedegen voorbereiding vooraf gegaan. Ben, Frans, Paul D, Richard en Rob vertrokken al vroeg vanuit Zevenaar voor deze monstertocht. De mannen hadden niet alleen te vrezen van de vele kilometers en de hellingen, maar het zag ernaar uit dat ook de weergoden niet wilden meewerken. Kou, wind, regen en hagel werd voorspeld.

In het eerste stuk konden de mannen genieten van prachtige vergezichten over de uiterwaarden en het “Rijnstrangengebied”. Al gauw echter moest er geklommen worden. De eerste helling is de “Eltenberg West” en via de “Stokkummerstrasse” in Elten en het dorp Stokkum kwamen ze al snel op de “Peeskesweg-oost” om de “Peeskesbult” te bedwingen. Daarna nog even het “Montferland” over en via het dorp Borghees naar de langste hangbrug van Duitsland, de “Emmericher Rheinbrücke”.

Aan de overkant van de Rijn reden ze over verkeersarme wegen naar het dorp Appeldorn, waarna rond het dorp Sonsbeck de klimmers nog even aan hun trekken kwamen. Alle hellinkjes in de prachtige “Sonsbecker Schweiz” werden namelijk meegepikt, van waaruit ze schitterende panorama’s hadden over de omgeving met onder andere het oude stadje Xanten.

Op de terugweg ging de route door een rustig gebied over glooiende wegen richting de “Emmerikse brug”. Als je dan de beroemde “roze brug” met zijn hoge pijlers in het vizier krijgt weet je dat je royaal over de helft bent. Over de brug ging het door het dorp Hüthum weer naar Elten voor de laatste beklimming. Want voordat ze er de sokken in zouden zetten naar Zevenaar moesten ze eerst nog even via de achterkant over de “Eltenberg”.

Weer in Zevenaar aangekomen konden ze niets anders dan toegeven dat het een mooie, maar pittige tocht was. Voor iedereen was het erg zwaar, maar Rob en Richard lijken er het meest onder geleden te hebben. Rob had na 100 kilometer het gevoel dat hij naar de Hel van het Noorden reed. Was hij toch een beetje de weg kwijt. Gelukkig is hij op de goede route gebleven en kwam hij keurig met de anderen in Zevenaar aan de finish.

NN Rotterdam Marathon 2016

10 april 2016

Je zou denken dat je met een ervaring van zo’n 38 jaar op hardloopgebied wel verstand van zaken zou hebben. Mijn voorspelling, dat Carel en Gerald de potentie hadden om vandaag een PR te lopen op de marathon, kon meteen weer de prullenbak in. Niet zij waren degenen die met een persoonlijk record huiswaarts keerden, maar de outsiders Anton en GJ liepen een flinke hap van hun PR  af. Anton ging van 3:23:36 naar 3:19:04 en GJ liep vorig jaar al een prachtige tijd 3:19:06 en snoepte daar vandaag nog eens bijna anderhalve minuut vanaf om in 3:17:30 te finishen. RESPECT is hun deel, maar respect is er natuurlijk ook voor Carel en Gerald, die vandaag helaas niet in staat waren om onder hun persoonlijke records te duiken.

De dag begon goed. Wakker worden met de zon die je toelacht en een temperatuur van rond de 9 graden, oplopend tot 15 graden in de middag en in de wetenschap dat je onder die ideale omstandigheden een marathon mag lopen. Daar wordt je toch blij van? Neem daarbij de matige wind en niets kon meer een goede prestatie in de weg staan.

Carel had zich ten doel gesteld om een tijd onder de 3:10 te lopen. Met 5-kilometertijden van 22:30 zou hij zijn doel bereiken. Tot 25 kilometer wist hij dit schema vast te houden, maar in het vervolg moest hij toch terrein prijsgeven, hij verloor slechts enkele minuten en finishte in een mooie 3:14. Voor Gerald was het een heel ander verhaal. Ook hij ging weg op een tijd van 3:10, wist dit vol te houden tot de helft en noteerde zelfs een snellere halve marathontijd dan Carel (1:34:12 – 1:34:50). Daarna werd het een triest verhaal voor Gerald, Carel ging erop en erover, Gerald wist zich nog wankelend staande te houden tot het 30 kilometerpunt maar daarna werd hij onverbiddelijk geveld door de man met de hamer en met een laatste krachtsinspanning met kilometertijden van 5:40 (Gerald onwaardig) wist hij nog net onder de 3:30 te finishen.

Het verhaal van de dag is het succesverhaal van Anton en GJ. Beiden leken een mindere voorbereiding te hebben gehad maar ze wisten de criticasters van Woezo de mond te snoeren. De marathon van Anton en GJ wordt gekenmerkt door grote klasse, lopen met het koppie. Beiden liepen van het begin tot het einde een zeer constante race, waarbij GJ in de eerste helft zijn winst ten opzichte van Anton pakte (1:37:19 – 1:39:13). Voor beiden mondde deze tactisch sterk gelopen marathon uit in een dik Persoonlijk Record.

Rotterdam Marathon 2016
Carel 3:14:27
GJ 3:17:30
Anton 3:19:04
Gerald 3:29:46

 

Klik hier voor de foto’s

IMG-20160410-WA0011

 

 

 

 

 

 

 

De Woezo loopmaten hebben de verrichtingen nauwlettend gevolgd. Zij konden thuis op de bank of op het terras met de smartphone in de hand via de Marathon app precies zien wanneer de man met de hamer kwam of wanneer een versnelling werd ingezet.

IMG-20160410-WA0004 IMG-20160410-WA0003

Succes mannen

nn-marathon-rotterdam-2

chalkboard-succesZondag om 10 uur staan Anton, Carel, Gerald en GJ op de Coolsingel aan de start van de NN MARATHON ROTTERDAM. Nadat het bemoedigende “You’ll never walk alone” van Lee Towers heeft geklonken, zullen ze worden weggeschoten. Aangemoedigd door duizenden toeschouwers, waaronder een aantal Woezo’ers, die de moeite hebben genomen om hun loopmaten aan te moedigen.

Mannen, heel veel succes en geniet vooral van de prachtige sfeer.

We willen natuurlijk niet teveel druk op de mannen leggen, maar een aantal PR’s kunnen wel sneuvelen. Dan moeten we in eerste instantie denken aan Carel en Gerald. Carel heeft het dit jaar in zich om onder de 3:10 te duiken en voor Gerald behoort een tijd van onder de 3:15  tot de mogelijkheden. We gunnen GJ en Anton natuurlijk ook een verbetering van hun PR.

Nog even de PR’s van de mannen op een rijtje:

Carel 3:11:41 Rotterdam 2011
GJ 3:19:06 Rotterdam 2014
Anton 3:23:36 Rotterdam 2013
Gerald 3:24:37 Rotterdam 2014