4e wedstrijd Dijkencross

Pannerden 11 januari 2015

4musk3

Stoempen = hard, zonder souplesse op de pedalen trappen

Vandaag was de Dijkencross zoals de Dijkencross moet zijn, de lopers hadden niet alleen te maken met de tegenstanders, maar ook de wind belette de lopers om goede tijden neer te zetten. Met windkracht 6 pal in de toch al bezwete gezichten over de Aerdtse Dijk en de Deukerdijk, ruim 3,5 kilometer stoempen – of is deze term voorbehouden aan het wielrennen? –  in de wind. Voor het stoempen is kracht belangrijker dan souplesse en daarom waren Carel en Gerald van tevoren al in hun nopjes met deze omstandigheden. Ikzelf moet het ook niet van een soepele loopstijl hebben dus de wind was ook in mijn voordeel. In de auto, onderweg naar Pannerden, sprak Gerald de profetische woorden: “Vandaag worden de plaatsen bepaald”.  Hij zal toen niet hebben gedacht dat hij zelf op de 3e plaats zou eindigen. Hans, Andries, Carel en Gerald hadden een mooi groepje gevormd, ondanks enkele demarrages bleef het groepje toch vrij lang intact. Dit was in het voordeel van flyers Hans en Andries, die daardoor konden profiteren van het beulswerk van krachtlopers Carel en Gerald. Zonder deze twee bikkels zouden Hans en Andries geen kans hebben gehad tegen de krachtige wind. Naar verluidt is Andries zelfs helemaal niet op kop geweest en heeft daardoor, met toestemming van de anderen, zich kunnen sparen. Op de Rijndijk, met nog anderhalve kilometer te gaan tot de finish, wisten Hans en Carel zich uit de wurggreep van het groepje te ontworstelen en liepen zo naar een 1e en 2e plek van Woezo. Kort daarop gevolgd door Gerald en Andries. Ver daarachter vochten Jan en ik onze eigen strijd tegen de omstandigheden. Tot aan de Aerdtse Dijk, we hadden toen 4,5 kilometer afgelegd, konden we nog bij elkaar blijven, maar na het opdraaien op de dijk bleek al snel het verschil tussen Paul de krachtloper en Jan de flyer. Zo kon ik maar liefst 41 seconden weglopen, bleek bij de finish. Dat de conditie van de jongens in de afgelopen 4 weken beter is  geworden bleek wel uit het feit dat de gelopen tijden, ondanks de sterke tegenwind, niet veel afweek van de tijden die de weken ervoor waren gelopen.

  • Hans            41:09
  • Carel           41:16
  • Gerald        41:21
  • Andries      41: 37
  • Paul              42:31
  • Jan                43:12

Klassement-vier-weken-10-KM-2015

Foto’s

Filmpje

Een gedachte over “4e wedstrijd Dijkencross”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *