5 kilometer testlopen

Op 21 januari is de eerste testloop 5 kilometer voor 2015 gehouden op de baan. Aan de hand van de uitslag kan onze trainer bepalen welke tempo’s de lopers in de komende maanden moeten trainen. Tevens kan, door het houden van meer testlopen, de progressie van de verschillende lopers in beeld worden gebracht. Helaas was niet iedereen aanwezig, waardoor het voor hen blijft gissen welke op welke plaats zij staan, maar gelukkig is er over een maand al weer de mogelijkheid om je met de anderen te meten.

Hans ging van start af aan kop en heeft deze niet meer afgestaan, alhoewel Carel er niet ver achter zat. Ikzelf liep op de derde plek tot de laatste kilometer, toen Mark en Remon bij me kwamen lopen. Op dat moment had ik mijn kruit wel verschoten, maar ik kon door hun toch nog een restje energie vinden waardoor de laatste kilometer nog iets versneld kon worden. Helaas moest ik Mark net voor laten gaan.

testloop 5 km 21 januari

Op woensdag 25 februari werd de tweede testloop van dit jaar gehouden voor de woensdagavondgroep van Rene Boxem. De meeste Woezolopers zijn uit deze groep voortgekomen. Dit keer waren er opvallend veel afwezigen en uitvallers. Paul H is geblesseerd (bilspier), Anton heeft 3 dagen geleden de marathon van Sevilla gelopen, Wilbert is er niet eens aan begonnen. Wel begonnen, maar uitgestapt: Gerard, Andries, Remon.

Zoals gewoonlijk begon Hans snel, maar dit keer kon hij de voorsprong niet vasthouden. Achter hem vormde zich een groepje met Carel, Gerald en Rene als machinist van deze dieseltrein. Na ongeveer 2 kilometer werd Hans achterhaald en het groepje kon de voorsprong gestaag uitbouwen. Rene en Carel konden nog versnellen, waardoor zij ruim onder de 20 minuten eindigden. Hans kon met een laatste krachtsinspanning nog onder de 20 minuten finishen, waardoor hij Gerald nog voor bleef.

uitslag 5k testlopen 25 febr

 

Een gedachte over “5 kilometer testlopen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *