Nieuws

Zondag 22 februari

Andre was er als 1e bij om een shirt te kopen van de nieuwe clubkleding van Argo. Hij zal dit shirt, samen met Anton, dragen tijdens de Marathon van Sevilla die zij vandaag gaan lopen. Start is om 9 uur.

Het shirt wordt overhandigd door Anneke

Het shirt wordt overhandigd door Anneke

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 28 februari 2014

In de nieuwe wijk Heideslag in Wehl is het Gert Hobbeltbankje IMG_20140404_194442~2 IMG_20140404_194450~2onthuld in het bijzijn van Gerts vrouw, Elles en zijn dochters Anne en Lotte. Heideslag was het laatste project dat Gert voor de gemeente Doetinchem heeft getekend. Op 19 april 2013 is hij heel onverwachts overleden.  Dit is een prachtig eerbetoon en herinnering aan Gert die in onze loopgroep nog steeds wordt gemist.

Woensdag 5 maart 2014

ADIDAS springblade3

 Sinds deze week hebben we onze eigen Bladerunner in de groep.

Wilbert heeft de Adidas Springblade schoenen aangeschaft.

ADIDAS-springblade2

Wereldrecords zal hij hier niet mee ADIDAS springbladelopen, maar we zijn toch benieuwd of zijn prestaties met deze hightech schoenen zullen verbeteren. En …….. gaat hij met deze schoenen de marathon lopen?

Donderdag 13 maart

Vandaag online SiS sportvoeding besteld voor de benodigde koolhydraten tijdens de marathon. Ik hoop dat ze voor zondag binnen zijn want dan kan ik ze uitproberen tijden de duurloop van 3 uur.

sis-sportvoeding-go-gel-orangego-isotonic-gel-lemon-lime-single

sis-sportvoeding-smart-1-gelsis-sportvoeding-go-gel-tropical

 

 

 

 

 

Ik heb 3 verschillende smaken besteld voor de variatie en voor de laatste 10 kilometer heb ik de GO+ caffeine voor een extra boost.

De gel van SiS is gemakkelijk in te nemen zonder water, dus ze zijn ook te gebruiken buiten de verzorgingsposten om. Bovendien zijn deze gels geschikt voor vegetariërs en dat is voor mij ook heel belangrijk.

Andries wordt morgen 50, dus we hebben hem verrast met een Abraham in de tuin. Hij  had er waarschijnlijk al rekening mee gehouden want het bier was in ruime mate aanwezig. Zijn populariteit blijkt wel uit de grote opkomst. We hebben alvast een voorproefje genomen op het feest dat hij vrijdagavond zal geven.

Andries-50A

Zoek de verschillen

Andries-50B

Zaterdag 22 maart

Richard wil graag winnen op 13 april, ook al zegt iedereen dat hij niet kan winnen. Speciaal voor Richard een heel motiverend filmpje en ik hoop dat Richard na het bekijken zal uitschreeuwen: YES, IK KAN WINNEN.

Woensdag 27 maart

Dure hardloopschoen is geldklopperij

Net dure hardloopschoenen gekocht? Gooi ze maar weg. Alle mooie verhalen over steunzolen, pasvorm, stabiliteit en afwikkeling van de voet zijn onzin en geldklopperij. Dit beweert sportarts Steef Bredeweg van het Universitair Medisch Centrum Groningen, die volgende week op dit onderwerp promoveert.

Een goede sportschoen voorkomt toch blessures? Daar is iedereen zich toch terdege van bewust?

‘Nee dus. Als je de wetenschappelijke literatuur op een rijtje zet, blijkt dat hier bedroevend weinig onderzoek naar is gedaan. Er wordt van alles geroepen, maar een goede onderbouwing ontbreekt. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat steunzolen, dempers, of video-analyses een gunstig effect op het lichaam hebben.’

Wat moeten we dan dragen?

‘Simpel. Een schoen die lekker zit.’

Zijn alle hardlooppijntjes dan verleden tijd?

‘Nee, een blessure ligt altijd op de loer. 95 procent van de blessures wordt namelijk veroorzaakt door overbelasting. Bij de training willen we te snel en te veel. De buurman loopt de marathon, dus dat moeten wij ook kunnen. Om blessures te voorkomen, moet een hardloper vooral letten op de reactie van zijn lichaam, zoals pijn en stijfheid, en niet op zijn schema of de kwaliteit van zijn schoenen.’

Is dit nieuwe informatie voor al die schoenenfabrikanten?

‘Nee, zij weten dit allang. Ik durf zelfs te stellen dat zij de hardlopers hebben misleid. Door hen is bij veel hardlopers de angst ontstaan: als ik geen goede schoenen koop, loop ik kans op een blessure. Die boodschap heeft tot een enorm marketingsucces geleid. Fabrikanten zoeken wel steeds meer toenadering tot de wetenschap. Er is bijvoorbeeld al een aantal minimalistische schoenen op de markt, een soort nabootsing van blote voeten. De komende jaren volgen er zeker nieuwe technologieën die de schoenverkoop op peil houden.’

En op blote voeten rennen?

‘Raad ik af, met al die steentjes en stukjes glas op de weg. Dat zijn onze voeten niet meer gewend. En onze spieren zijn lui geworden, sinds we op schoenen lopen. Rennen op blote voeten kan, maar je moet het langzaam opbouwen.’   Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *